Laserowy Lotos rangi 5.
Joe Bonamassa-( ur. 8 maja 1977 ) amerykañski gitarzysta oraz wokalista wykonuj±cy muzykê bluesow±, uznawany za najlepszego gitarzystê m³odego pokolenia.
Joe gra na gitarze ju¿ od 4 roku ¿ycia, ze wzglêdu, ¿e jego ojciec posiada³ sklep z gitarami. W wieku 11 lat pobiera³ naukê gry od wirtuoza muzyki country Danny'ego Gatton'a, za¶ w wieku 12 lat pierwszy raz wyst±pi³ na scenie, graj±c przed B.B Kingiem. W swojej grze wzorujê siê takimi artystami jak: John Mayall & the Bluesbreakers, B.B King, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Page czy Cream. Joe jest te¿ gitarzyst± i wokalist± zespo³u Black Country Communion.
Dyskografia:
* A New Day Yesterday (2000)
* So, It's Like That (2002)
* A New Day Yesterday Live (2002)
* Blues Deluxe (2003)
* Had to Cry Today (2004)
* You & Me (2006)
* Sloe Gin (2007)
* Live from Nowhere in Particular (2008)
* The Ballad of John Henry (2009)
* Black rock (2010)
* Dust Bowl (2011)
A co wy o nim my¶licie? Ja sam s³ucham go konkretnie od paru dni i wg. mnie gra bardzo dobry, klasyczny blues, poza tym ma rewelacyjny g³os. Po prostu mi³o siê go¶cia s³ucha i czujê, ¿e historia muzyki go jeszcze zapamiêta, tak samo jak Eric'a Claptona czy Jimi'ego Hendrix'a.
¦wietny gitarzysta i kompozytor. Bardzo wkrêci³a mnie ostatnia p³ytka Dust Bowl, nawet wys³a³em utwór tytu³owy na RMW. Mam wra¿enie, ¿e go¶æ jest u nas w Polszy niedoceniany...
Hiss
No co ty, w Minimaksie Kaczkowski i ten co redaktor co go zastêpuje, Adamczyk, strasznie siê nim jaraj±. Nawet by³ u nich go¶ciem. I wydaje mi siê, ¿e u Barona mo¿na us³yszeæ Bonamassê. Jak kto¶ lubi tak± muzykê i s³ucha odpowiednich stacji radiowych (3 ) to z pewno¶ci± zna tego gitarzystê.
Driving Towards the Daylight jak dla mnie kandydat na p³ytê roku. Jest jeszcze lepsza od Dust Bowl, niesamowicie chwytliwa i pomys³owa. Wystarczy pos³uchaæ utworu tytu³owego, Dislocated Boy czy New Coat of Paint.
Gitara tego go¶cia posiada chyba w³asn± duszê
Ostatnio edytowany przez Rog3r (2012-10-17 18:24:53)
BialyMurzyn
Zawsze mi siê podoba ka¿dy tytu³owy kawa³ek z p³yty Bonamassy. A na Dust Bowl i Driving Towards The Daylight jest po jednym kawa³ku, z piêknym leadem, trochê w stylu Garego. The Meaning Of The Blues i A Place In My Heart.
Jak ju¿ wspominasz Garego to muszê napisaæ, ¿e wej¶cie z "A Place In My Heart" jest ³udz±co podobne do Still Got The Blues. Jak siê inspirowaæ to najlepszymi.
BialyMurzyn
Dok³adnie te same d¼wiêki s±, sprawdza³em ;p
User
Rog3r napisa³:
Gitara tego go¶cia posiada chyba w³asn± duszê
A dusza to czysta i przejrzysta.
S³ysza³am jedynie "So, it's like that" i bardzo mi siê spodoba³a. Kawa³ki niby to lekkie, a jednak potrafi± siê "zahaczyæ".
User
3 lipca 2012 roku zosta³ w wiedeñskiej operze zarejestrowany akustyczny wystêp J. B., dwa dni potem gra³ w Zabrzu. By³em, widzia³em. Dwup³ytowy album, dwadzie¶cia jeden utworów, to miód na sko³atan± duszê i piêkne przypomnienie wra¿eñ wyniesionych z koncertu na ¦l±sku. Joe Bonamassa, An Acoustic Evening At The Vienna Opera House, 2013.
BialyMurzyn
Rog3r napisa³:
Jak ju¿ wspominasz Garego to muszê napisaæ, ¿e wej¶cie z "A Place In My Heart" jest ³udz±co podobne do Still Got The Blues. Jak siê inspirowaæ to najlepszymi.
Tak samo jak riff "Who's Been Talking?" jest podobny do riffa z Whole Lotta Love. Jest tu wiêksze ró¿nica ale ale 5 (czasem 4 ) pierwszych d¼wiêków to dok³adnie to samo.
maggie_may napisa³:
S³ysza³am jedynie "So, it's like that"
Na prawdê bardzo du¿o tracisz. So, It's Like That to fajna p³ytka, ale Sloe Gin, Dust Bowl, Driving Towards The Daylight s± jak dla mnie du¿o lepsze. Bardzo dobre jest te¿ Bloodline i Black Country Communion
mariuszgr4 napisa³:
3 lipca 2012 roku zosta³ w wiedeñskiej operze zarejestrowany akustyczny wystêp J. B., dwa dni potem gra³ w Zabrzu. By³em, widzia³em.
Zazdroszczê. Ale w sumie Bonamassa do¶æ czêsto u nas gra wiêc kiedy¶ siê wybiorê.
User
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfilter
gearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedhead
handradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstress
jogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottle
kneejointknifesethouseknockonatomknowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporal
lancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcern
mammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystem
offsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridge
randomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunit
seawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuilding
tuchkasultramaficrockultraviolettesting
User
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфо
tuchkasинфоинфо