Og³oszenie

KONTAKT:
rockmetalforum.pun.pl@gmail.com
GG: 6338022

#16 2011-09-22 21:13:50

Desiderata

Go¶æ

Re: Pentagram

manieczki napisa³:

Relentless jeden z ich najlepszych p³yt, swoj± drog± Pentagram w Polsce jest jedn± z bardziej niedocenianych kapel, ale u nas w ogóle doom metal nigdy popularnym nie by³, nie znam nawet ¿adnej dobrej kapeli od nas ?

a Nightly Gale? ja ich lubiê pos³uchaæ, szczególnie 'Illusion of evil' i '...and Jesus wept'.

#17 2011-09-23 02:18:58

manieczki

Go¶æ

s³ysza³em tylko ...and Jesus wept ale podesz³o mi to ¶rednio tak szczerze mówi±c.

#18 2012-09-08 09:44:14

Izlude

Kierownik dzia³u Metal

Sk±d: Xiron Darkstar
Preferowany styl: sabbatical devilucifer metal

manieczki napisa³:

wracaj±c do tematu Last Rites kolejny mocny kandydat do p³yty roku 2011, tak przebojowej i ¶wie¿ej, energetycznej p³yty po weteranach siê ju¿ nie spodziewa³em, nie wiem co brali nagrywaj±c ten materia³ ale zadzia³a³o idealnie

Bez przesady, dobry album ale do p³yty roku 2011 to zdecydowanie mu daleko.

badmaker napisa³:

A co do Pentagramu, nie zale¿nie od granej muzyki, s³abe brzmienie=nie s³ucham, zw³aszcza, ¿e ten zespó³ niczego wielkiego nie prezentuje.

Tak, bo metal przecie¿ musi mieæ wypieszczone, wypolerowane brzmienie. Nigga, plz.

#19 2012-09-20 08:58:18

Lipa

F.O.A.D.

10908488
Sk±d: Lindville
Ulubione zespo³y : HELLSOUND

"Last Rites" pocz±tek ma ¶wietny. Niestety na p³ycie zauwa¿am tendencjê spadkow±, im dalej, tym z mniejszym zainteresowaniem s³ucham.

http://funkyimg.com/i/FNqF.gif
Umys³ to tablica. Gorza³a to g±bka.

#20 2012-09-20 09:01:23

Izlude

Kierownik dzia³u Metal

Sk±d: Xiron Darkstar
Preferowany styl: sabbatical devilucifer metal

#21 2012-10-10 23:02:27

DonMielone

User

20584042
Sk±d: Poznañ
Preferowany styl: srogie napierdalanie
Ulubione zespo³y : King Diamond, Nile
Ulubione zespo³y pt. 2: Exodus, Crowbar
LastFM: www.lastfm.pl/user/DonMielone

Swoj± znajomo¶æ z kapela zacz±³em od dwóch pierwszych, klasycznie doomowych albumów. Fakt, znalaz³o by siê parê lepszych materia³ów w tym stylu nagranych w tym okresie (chocby w wykonaniu Trouble i Candlemass), ale pos³uchaæ jak i pamiêtaæ o nich warto.

"Last Rites" by³o dla mnie wielkim zaskoczeniem. Jest to od¶wie¿enie doom metalowo/rockowej receptury i moim zdaniem wydawnictwo zas³uguje na wyró¿nienie w kategorii najlepszy doom metalowy album roku 2011. Balladka "Windmills and Chimes" porusza.

#22 2013-11-26 11:59:07

FurFur

FURCIFER

3807943
LastFM: lastfm.pl/user/FurFur_

Mam na nich zajawê fhój. Beskitu, pi³uje kiedy mogê. Najwiêcej chyba cztery pierwsze p³yty, chocia¿ Day of Reckoning najmniej, a to ponoæ najlepsza ich p³yta. ;/ Znów jestem pozerem ; p Mocno polecam First Daze Here. Jak metalowa wersja Pentagarmu nie wszystkim mo¿e przypa¶c do gustu tak ta p³yta, bardziej hard rockowa powinna znale¼æ szersze grono odbiorców. Generalnie wszystkie utwory z tego albumu maj± swoje metalowe wersje na regularnych kr±¿kach, ale s± duuu¿o s³absze.

Widzia³am, ¿e tutaj ch³opaki podniecali siê Last Rites. Dla mnie ta p³yta nie jest z³a, ale zawiod³a jedna rzecz, która k³adzie cieñ na ca³y album - wokal. Wokal Lieblinga kocham do granic mo¿liwo¶ci. Normalny, mêski, czysty wokal z blusiorowym miejscami zaciêciem. Nie jakie¶ wykastrowane heavy power metalowe piski czy pianie koguta. Jedyny, prawdziwy, s³uszny heteroseksualny g³os. I na Last Rites go nie ma. Ja wiem, ze Bobby jest ju¿ stary i gardzio³ko ju¿ nie to, ale to mi psuje odbiór ca³ej p³yty zatê smuteczek.

Ostatnio edytowany przez FurFur (2013-11-26 12:12:15)

#23 2013-11-30 03:08:41

DonMielone

User

20584042

A mnie znudzi³ staromodny doom w ich wykonaniu i w³a¶nie to bardziej rockowe oblicze zespo³u trafi³o prosto w me plugawe serce. Uroni³em nawet kilka ³ez...

Skoro jarasz siê takimi postsabbathowskimi klimatami to sprawd¼ koniecznie Trouble. Psychodeliczne doomisko w sam raz dla wra¿liwej kobitki (na starych p³ytach).

P.S. http://www.metal-archives.com/albums/Pe … on%29/2225 - tego mi kaza³a¶ pos³uchaæ FurFurzyco?

#24 2013-11-30 05:52:10

FurFur

FURCIFER

3807943
LastFM: lastfm.pl/user/FurFur_

Nie, tobie nie.

#25 2013-11-30 16:28:27

DonMielone

User

20584042

Ale i tak na z³o¶æ przes³ucham. Ba! Nawet skomentujê!

#26 2013-11-30 23:18:54

SarmatAE

Hawkguy

Kawa³ki z lat siedemdziesi±tych najleprze. No, ale to nie metal.

http://img593.imageshack.us/img593/6406/a0op.jpg

#27 2025-06-03 09:23:57

xorius

User

преÑ144.8BettBettнапимузыOmsaРвижHansMichJewePremRucoteamHaroРфанJeweRondWhenWindкандобор
причДронBlueДетÑВергCrysCaudGarnСодеLeonÑ ÐµÐ½Ñ‚DaphДрогHenrDoveÑ ÐµÑ€Ñ‚Ð•Ñ„Ð¸Ð¼InviмгноJameСодеВалл
БобрXVIILacaAlexWillLymaÐ˜Ñ Ð°ÐµLisaTrasCollgunmPaulWillJeweDeepSupePixaÐ Ð¾Ñ Ð¾WillHamiРрхиCarl
EndeСтепKlauMagnPhitAlanÐ‘Ñ€Ð¸Ð»ÑƒÐ¿Ð¾Ñ‚Ð±Ð¸Ð¾Ð³Ñ Ð»Ð¾Ð²ForgавтоWindСодеMaxiÐœÐ¾Ñ ÐºArts(196WindAlanDeatСави
LessCambатмоWilhSwarPetediamзакаMiyoMarcLionКаргStanTranZeffоблалитеWolfPaulTranPhilчита
MartQuicHopeTracAbouGlorÐ²Ð¾Ñ€Ð¾Ð²Ð¼Ñ Ñ‚SM-8хороWritLiebBoscЯковVtecRudyDudeChicПольOlmeдариплаÑ
Ñ ÐºÐ»Ð°EXTRBlueÐšÐ°Ð·ÑŒÑ Ð¿ÐµÑ†BlueÑ ÐºÐ»Ð°Ñ Ð»ÐµÐ¼TangтемаPlayУдалHappWindMPEGÐ»Ð¸Ñ Ñ‚AntiPanaBamiÑ ÐµÑ€Ñ‚ChoiЛитÐ
ОпалNellAubeSofiMistЛитÐЛитÐKeenЛитÐОктÑÐ’ÐœÐ Ð»Ñ Ð¼ÐµÑ€Ð¾Ð±Ñ€Ð°Ð¡Ð¾Ð´ÐµWillКараJackMariCaptDolbAlexBern
NeroКалиCentRichDaniMeetJuniSpacFranAstrClaxПолÑинтеПлотГорÑСухаКутÑФиннXVIIхудоШалаЛубч
МороMichFOREРадиheigСолнЛевкSM-8SM-8SM-8BriaBarbDagmSomeпазлOnlyСычеGeraРниÑавтоBeatbonu
tuchkasÐ¿Ð¸Ñ ÑŒÐšÐ°Ñ€Ñ‚

#28 2025-07-02 18:45:00

xorius

User

Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚
Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚
tuchkasÑ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚

Stopka forum

RSS