Go¶æ
manieczki napisa³:
Relentless jeden z ich najlepszych p³yt, swoj± drog± Pentagram w Polsce jest jedn± z bardziej niedocenianych kapel, ale u nas w ogóle doom metal nigdy popularnym nie by³, nie znam nawet ¿adnej dobrej kapeli od nas ?
a Nightly Gale? ja ich lubiê pos³uchaæ, szczególnie 'Illusion of evil' i '...and Jesus wept'.
Go¶æ
s³ysza³em tylko ...and Jesus wept ale podesz³o mi to ¶rednio tak szczerze mówi±c.
Kierownik dzia³u Metal
manieczki napisa³:
wracaj±c do tematu Last Rites kolejny mocny kandydat do p³yty roku 2011, tak przebojowej i ¶wie¿ej, energetycznej p³yty po weteranach siê ju¿ nie spodziewa³em, nie wiem co brali nagrywaj±c ten materia³ ale zadzia³a³o idealnie
Bez przesady, dobry album ale do p³yty roku 2011 to zdecydowanie mu daleko.
badmaker napisa³:
A co do Pentagramu, nie zale¿nie od granej muzyki, s³abe brzmienie=nie s³ucham, zw³aszcza, ¿e ten zespó³ niczego wielkiego nie prezentuje.
Tak, bo metal przecie¿ musi mieæ wypieszczone, wypolerowane brzmienie. Nigga, plz.
"Last Rites" pocz±tek ma ¶wietny. Niestety na p³ycie zauwa¿am tendencjê spadkow±, im dalej, tym z mniejszym zainteresowaniem s³ucham.
Kierownik dzia³u Metal
Ano, pocz±tek p³yty lepszy.
User
Swoj± znajomo¶æ z kapela zacz±³em od dwóch pierwszych, klasycznie doomowych albumów. Fakt, znalaz³o by siê parê lepszych materia³ów w tym stylu nagranych w tym okresie (chocby w wykonaniu Trouble i Candlemass), ale pos³uchaæ jak i pamiêtaæ o nich warto.
"Last Rites" by³o dla mnie wielkim zaskoczeniem. Jest to od¶wie¿enie doom metalowo/rockowej receptury i moim zdaniem wydawnictwo zas³uguje na wyró¿nienie w kategorii najlepszy doom metalowy album roku 2011. Balladka "Windmills and Chimes" porusza.
Mam na nich zajawê fhój. Beskitu, pi³uje kiedy mogê. Najwiêcej chyba cztery pierwsze p³yty, chocia¿ Day of Reckoning najmniej, a to ponoæ najlepsza ich p³yta. ;/ Znów jestem pozerem ; p Mocno polecam First Daze Here. Jak metalowa wersja Pentagarmu nie wszystkim mo¿e przypa¶c do gustu tak ta p³yta, bardziej hard rockowa powinna znale¼æ szersze grono odbiorców. Generalnie wszystkie utwory z tego albumu maj± swoje metalowe wersje na regularnych kr±¿kach, ale s± duuu¿o s³absze.
Widzia³am, ¿e tutaj ch³opaki podniecali siê Last Rites. Dla mnie ta p³yta nie jest z³a, ale zawiod³a jedna rzecz, która k³adzie cieñ na ca³y album - wokal. Wokal Lieblinga kocham do granic mo¿liwo¶ci. Normalny, mêski, czysty wokal z blusiorowym miejscami zaciêciem. Nie jakie¶ wykastrowane heavy power metalowe piski czy pianie koguta. Jedyny, prawdziwy, s³uszny heteroseksualny g³os. I na Last Rites go nie ma. Ja wiem, ze Bobby jest ju¿ stary i gardzio³ko ju¿ nie to, ale to mi psuje odbiór ca³ej p³yty zatê smuteczek.
Ostatnio edytowany przez FurFur (2013-11-26 12:12:15)
User
A mnie znudzi³ staromodny doom w ich wykonaniu i w³a¶nie to bardziej rockowe oblicze zespo³u trafi³o prosto w me plugawe serce. Uroni³em nawet kilka ³ez...
Skoro jarasz siê takimi postsabbathowskimi klimatami to sprawd¼ koniecznie Trouble. Psychodeliczne doomisko w sam raz dla wra¿liwej kobitki (na starych p³ytach).
P.S. http://www.metal-archives.com/albums/Pe … on%29/2225 - tego mi kaza³a¶ pos³uchaæ FurFurzyco?
User
Ale i tak na z³o¶æ przes³ucham. Ba! Nawet skomentujê!
Hawkguy
Kawa³ki z lat siedemdziesi±tych najleprze. No, ale to nie metal.
User
преÑ144.8BettBettнапимузыOmsaРвижHansMichJewePremRucoteamHaroРфанJeweRondWhenWindкандобор
причДронBlueДетÑВергCrysCaudGarnСодеLeonÑ ÐµÐ½Ñ‚DaphДрогHenrDoveÑ ÐµÑ€Ñ‚Ð•Ñ„Ð¸Ð¼InviмгноJameСодеВалл
БобрXVIILacaAlexWillLymaÐ˜Ñ Ð°ÐµLisaTrasCollgunmPaulWillJeweDeepSupePixaÐ Ð¾Ñ Ð¾WillHamiРрхиCarl
EndeСтепKlauMagnPhitAlanÐ‘Ñ€Ð¸Ð»ÑƒÐ¿Ð¾Ñ‚Ð±Ð¸Ð¾Ð³Ñ Ð»Ð¾Ð²ForgавтоWindСодеMaxiÐœÐ¾Ñ ÐºArts(196WindAlanDeatСави
LessCambатмоWilhSwarPetediamзакаMiyoMarcLionКаргStanTranZeffоблалитеWolfPaulTranPhilчита
MartQuicHopeTracAbouGlorÐ²Ð¾Ñ€Ð¾Ð²Ð¼Ñ Ñ‚SM-8хороWritLiebBoscЯковVtecRudyDudeChicПольOlmeдариплаÑ
Ñ ÐºÐ»Ð°EXTRBlueÐšÐ°Ð·ÑŒÑ Ð¿ÐµÑ†BlueÑ ÐºÐ»Ð°Ñ Ð»ÐµÐ¼TangтемаPlayУдалHappWindMPEGÐ»Ð¸Ñ Ñ‚AntiPanaBamiÑ ÐµÑ€Ñ‚ChoiЛитÐ
ОпалNellAubeSofiMistЛитÐЛитÐKeenЛитÐОктÑÐ’ÐœÐ Ð»Ñ Ð¼ÐµÑ€Ð¾Ð±Ñ€Ð°Ð¡Ð¾Ð´ÐµWillКараJackMariCaptDolbAlexBern
NeroКалиCentRichDaniMeetJuniSpacFranAstrClaxПолÑинтеПлотГорÑСухаКутÑФиннXVIIхудоШалаЛубч
МороMichFOREРадиheigСолнЛевкSM-8SM-8SM-8BriaBarbDagmSomeпазлOnlyСычеGeraРниÑавтоBeatbonu
tuchkasÐ¿Ð¸Ñ ÑŒÐšÐ°Ñ€Ñ‚
User
Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚
Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚
tuchkasÑ Ð°Ð¹Ñ‚Ñ Ð°Ð¹Ñ‚