Gość
Avril Ramona Lavigne (ur. 27 września 1984 w Belleville w prowincji Ontario) – kanadyjska piosenkarka poprockowa, projektantka mody, aktorka. W 2006, Canadian Business Magazine umieścił ją na siódmym miejscu najbardziej wpływowych Kanadyjczyków w Hollywood. W wieku dziesięciu lat miała swój pierwszy solowy występ w chórze kościelnym. Od tego czasu zaczęła kształcić się w kierunku muzycznym. Jej ulubionymi wykonawcami byli Shania Twain, Alanis Morissette i Metallica. Już w wieku dziesięciu lat zaczęła samodzielnie uczyć się gry na gitarze. Kiedy miała czternaście lat, wygrała konkurs muzyczny, w wyniku czego zaśpiewała w stolicy kraju, Ottawie, w duecie z Shanią Twain.
W 2002, Avril wydała swoją pierwszą płytę która nosiła tytuł Let Go. Album promowano singlem „Complicated”. Na płycie znalazło się trzynaście solowych utworów. Płyta sprzedała się aż w czternastu milionach egzemplarzy – zdobywając przy tym sześciokrotnie status Platynowej w USA.
Dyskografia:
Let Go (2002)
Under My Skin (2004)
The Best Damn Thing (2007)
Goodbye Lullaby (2011)
Skład:
Al Berry – gitara basowa, wokal wspierający (od 2007)
Rodney Howard – perkusja, wokal wspierający (od 2007)
Stephen Anthony Ferlazzo Jr. – keyboard, wokal wspierający (od 2007)
Jim McGorman – gitara, wokal wspierający (od 2007)
Steve Fekete — gitara prowadząca, wokal wspierający (od 2008)
Sofia Toufa – wokal wspierający, tancerka (od 2007)
Lindsay Blaufarb – wokal wspierający, tancerka (od 2007)
Kate Roven – wokal wspierający, tancerka (od 2005)
Al Berry – gitara basowa, wokal wspierający (od 2007)
http://www.myspace.com/avrillavigne http://www.avrillavigne.com/pl/home
Piszę o niej ponieważ kiedy byłam w przedszkolu kochałam jej piosenki ("Girlfriend" i "When You're Gone"). Dziś mają dla mnie wartość sentymentalną, ale uważam, że to dość dobra muzyka. Co Wy uważacie?
Gość
Ja uwazam ze fajna dupa i moga by dostac po gaciach
Gość
B.A zajebista masz sygnature (to nie off-top po prostu ciekawiej sie rozmowia o sygnaturze B.A niz o Avril)
Gość
Her napisał:
Byłaś w przedszkolu 4 lata temu?
Tfu, I-III klasa. Mam nieogar. Zresztą ja uważam, że 70% rzeczy jakie w życiu robiłam robiłam w wieku 4-5 lat.
Ta jej pierwsza płyta, kiedy jeszcze nie była blondi, to całkiem wporzo jak dla trzynastolatek. Reszta... ;f
Ma skrzeczący głos.
Reszta dla jedenastolatek, zaczynających słuchać metalu ;f
A serio: nie lubię, nie słucham. Nie odpowiada mi ani barwa głosy, ani styl muzyczny... Załamałam się, kiedy usłyszałam, że wyszła za mąż tego samego dnia, co ja i wyprawiła wesele w podobnym stylu. Uważam to za swoją osobistą porażkę ;f I tym bardziej jej nie lubię.
Już się nie mogę doczekać aż ujrzę głębię swego zwyrodnienia
Gość
A w jakim stylu było to wesele bo sie nie orientuje a jestem ciekaw?
Zakrawa mi to na lekki off ;f Ale ok: postawiła na styl gotycki, jak słyszałam ;f
Już się nie mogę doczekać aż ujrzę głębię swego zwyrodnienia
Gość
Na samą myśl o jej wokalu mnie skręca od środka. Dla mnie jej obecność na scenie to nieporozumienie.
Jest potrzebna (a przynajmniej była w czasie swoich pierwszych dwóch (?) albumów) dla 12letnich dziewczynek, które wtedy wolały ją od Britney.
Każdy ma swoje miejsce w szołbiznesie.